Gotvach.bg»Съвети»Oт каква кайма стават най-хубави кюфтета?

Oт каква кайма стават най-хубави кюфтета?

Oт каква кайма стават най-хубави кюфтета?
Снимка: Ivelina

Кюфтета са едно от най-често срещаните ястия на българската трапеза. Можете да си направите кюфтета от агнешка кайма, свинска, кайма, телешка кайма, пилешка кайма, заешка кайма.

Най-добрата комбинация обаче за перфектните кюфтета е смес със свинска и телешка кайма. Ако имате възможност, си направете домашна кайма, ако ли не - в магазините също се продава домашна кайма и кайма смес.

Можете да си вземете и месо - телешко и свинско, и да си ги смелите вкъщи. Подправките, с които кюфтетата стават наистина перфектни, са кимион, черен пипер, червен пипер, чубрица. Слага се и хляб, който е предварително накиснат във вода или мляко, галета, магданоз.

Яйцата зависят от количеството кайма. На всеки 500 г кайма се слага по 1 яйце. След като си омесите каймата, я оставете да почине, за да може да поеме от всички аромати, които сте сложили в нея. След това, ако решите, можете да изпържите или да изпечете кюфтетата.

Всичко е въпрос на вкус и предпочитания.

Вече знаете от каква кайма се правят перфектните кюфтета, остава само да си ги приготвите.

А ако искате малко разнообразие, непременно погледнете тези рецепти за:

- пилешки кюфтета;

- кюфтета от леща;

- кюфтета от киноа;

- магданозени кюфтенца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати