Gotvach.bg»Съвети»Как се прави зелен чай?

Как се прави зелен чай?

Как се прави зелен чай?

Независимо от това какъв вид зелен чай купите и колко скъп е той, ако не си го приготвите както трябва, той няма да никак вкусен, която не заслужава да я изпиете. А ето и как можете да си приготвите идеален зелен чай.

1. Знаете, че основната съставка на чая е водата. Ако водата, която използвате за чая, има странен вкус, такъв ще бъде и вкусът на чая. Ако тя е прекалено твърда, това ще помогне чаят да има по-стипчив и горчив на вкус.

Ако е по-мека обаче, тя няма способност да извлича полифенолите, които дават тръпчивия вкус на чая и това, което ще се получи, е мътен чай, в който няма никакви лечебни свойства. За да си направите зелен чай е най-добре да използвате прясна вода. Когато се вари, водата отделя кислород.

2. Количество - ако сложите повече чай, отколкото трябва, той ще стане горчив на вкус. Ако сложите по-малко количество, чаят ви ще бъде по-слаб. Най-доброто количество е 1 ч.л. на 180 мл вода.

3. Температура - ако водата е много гореща и дори вряла, това променя вкуса на зеления чай и той става почти безвкусен. Когато варите вода за чай, не трябва да я оставяте напълно да заври.

Когато започнат да се появяват първите мехурчета, тогава трябва да махнете водата от котлона. Това означава, че температурата е около 85-90 градуса. След това с водата залейте чая, захлупете го и оставете да се кисне за 2-3 минути и сте готови.

А в тази статия можете да видите Защо да пиете зелен чай всеки ден.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати