Чрез варене булгурът ще бъде готов за около 10-15 минути.
Съотношението с водата следва да е около 2:1.
Например, ако искате да приготвите 200 г булгур, налейте около 400 мл вода.
Може да добавите 1 супена лъжица зехтин или масло за допълнителен вкус.
Ако нямате възможност да сварите булгура, можете да го поставите в термоустойчива купа и да залеете с вряла вода, която да го покрие напълно.
Поставете капак и оставете да кисне за около 20-30 минути, докато зрънцата поемат водата и омекнат.
Ако след накисване, когато цялата вода се абсорбира, зрънцата все още са твърди, просто добавете още малко вряла вода и оставете за още няколко минути.
Накисването на булгура ще ви даде приятна текстура, идеална за салати с булгур, кюфтета с булгур или един апетитен пилаф с булгур.
Коментари