Gotvach.bg»Съвети»Как и колко време се вари булгур?

Как и колко време се вари булгур?

МарияМария
Новак
2351

Чрез варене булгурът ще бъде готов за около 10-15 минути.

Съотношението с водата следва да е около 2:1.

Например, ако искате да приготвите 200 г булгур, налейте около 400 мл вода.

Може да добавите 1 супена лъжица зехтин или масло за допълнителен вкус.

Ако нямате възможност да сварите булгура, можете да го поставите в термоустойчива купа и да залеете с вряла вода, която да го покрие напълно.

Поставете капак и оставете да кисне за около 20-30 минути, докато зрънцата поемат водата и омекнат.

Ако след накисване, когато цялата вода се абсорбира, зрънцата все още са твърди, просто добавете още малко вряла вода и оставете за още няколко минути.

Накисването на булгура ще ви даде приятна текстура, идеална за салати с булгур, кюфтета с булгур или един апетитен пилаф с булгур.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати