Сьомгата е една от най-вкусни и леки риби, която е станала любима на почитателите на здравословно хранене и изискани ястия. Тя се приготвя бързо и лесно, като може да се пече, задушава или готви на пара.
Както и да я приготвите, имайте предвид, че са необходими само няколко минути, защото тя не е сред рибите, които се готвят продължително. Поднесете я с лека гарнитура – задушени броколи, картофи, моркови, брюкселско зеле, аспержи, свеж зелен боб, зелена салата, ориз или кускус.
Вариантите за гарнитура за много. Как стоят нещата по отношение на алкохола? С какви алкохолни напитки може да се поднесе тази фина риба? Първият отговор, разбира се е бяло вино. То е истинска класика и най-добре подчертава вкуса не само на сьомгата, но и на всички видове риба. Чаша леко бяло вино, което има нежни нотки, ще бъде страхотен завършек към ястието.
Може да заложите и на леко газирано вино или дори розе, което също е много нежно. Все пак всичко зависи от вкусовите си предпочитания. Може да поднесете рибата и чаша бира, ако разбира се, тази комбинация ви харесва. Силни алкохолни напитки не са за предпочитане. Риба и червено вино не си отиват много, но ако ви допада, може да поднесете леко червено вино.
Коментари