За хората, които са избрали веганския начин на живот, соевото кисело мляко се е превърнало в основен продукт в кухнята. Но определено ще ви излезе скъпо, ако закупите соево кисело мляко от магазина за хранителни стоки. От тук идва и необходимостта от домашния вариант за соево кисело мляко.
Можете да се насладите на домашното соево кисело мляко самостоятелно, смесено с плодове или в смутита за допълнителен протеинов тласък.
Или го направете като млечен десерт с добавени плодове и любимите ви бисквитки. Всяка порция е мощен източник на калций и протеини.
Как се прави соевото кисело мляко?
Необходими продукти:
- Органично соево мляко - 950 мл
- Пробиотик на прах - 1.2 пакета
Начин на готвене:
Изсипете органичното соево мляко в тенджера. Загрейте млякото на котлона за няколко минути, след което го оставете да изстине до 40°С. Добавете пробиотичния прах. Разпределете го в стъклени буркани.
Поставете ги в обикновена фурна, увити в одеало, (предварително загрята до 40-45°С и след това изключена) и оставете светлината на фурната включена за 1 нощ.
Можете също да го поставите в инстантна тенджера и да го оставите за една нощ (10-12 часа). Важната подробност е, че се нуждае от топла среда, за да ферментира. Охладете след приключване на ферментацията.
С такова соево кисело мляко може да приготвите различни десерти като:
- млечен крем;
- сутляш.
Коментари