Gotvach.bg»Съвети»Как се прави домашно соево кисело мляко

Как се прави домашно соево кисело мляко

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94229884
Как се прави домашно соево кисело мляко

За хората, които са избрали веганския начин на живот, соевото кисело мляко се е превърнало в основен продукт в кухнята. Но определено ще ви излезе скъпо, ако закупите соево кисело мляко от магазина за хранителни стоки. От тук идва и необходимостта от домашния вариант за соево кисело мляко.

Можете да се насладите на домашното соево кисело мляко самостоятелно, смесено с плодове или в смутита за допълнителен протеинов тласък.

Или го направете като млечен десерт с добавени плодове и любимите ви бисквитки. Всяка порция е мощен източник на калций и протеини.

Как се прави соевото кисело мляко?

Необходими продукти:

- Органично соево мляко - 950 мл

- Пробиотик на прах - 1.2 пакета

Начин на готвене:

Изсипете органичното соево мляко в тенджера. Загрейте млякото на котлона за няколко минути, след което го оставете да изстине до 40°С. Добавете пробиотичния прах. Разпределете го в стъклени буркани.

Поставете ги в обикновена фурна, увити в одеало, (предварително загрята до 40-45°С и след това изключена) и оставете светлината на фурната включена за 1 нощ.

Можете също да го поставите в инстантна тенджера и да го оставите за една нощ (10-12 часа). Важната подробност е, че се нуждае от топла среда, за да ферментира. Охладете след приключване на ферментацията.

С такова соево кисело мляко може да приготвите различни десерти като:

- млечна баница;

- млечен крем;

- сутляш.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
Общо гласували: 4
52
40
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати