Gotvach.bg»Съвети»Как се прави домашно соево кисело мляко

Как се прави домашно соево кисело мляко

редакция:
EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94265
Как се прави домашно соево кисело мляко
Малка стъклена кутия за храна с капак
Практичен аксесоар за вашия дом:
Малка стъклена кутия за храна с капак
9.90 лв.

За хората, които са избрали веганския начин на живот, соевото кисело мляко се е превърнало в основен продукт в кухнята. Но определено ще ви излезе скъпо, ако закупите соево кисело мляко от магазина за хранителни стоки. От тук идва и необходимостта от домашния вариант за соево кисело мляко.

Можете да се насладите на домашното соево кисело мляко самостоятелно, смесено с плодове или в смутита за допълнителен протеинов тласък.

Или го направете като млечен десерт с добавени плодове и любимите ви бисквитки. Всяка порция е мощен източник на калций и протеини.

Как се прави соевото кисело мляко?

Необходими продукти:

- Органично соево мляко - 950 мл

- Пробиотик на прах - 1.2 пакета

Начин на готвене:

Изсипете органичното соево мляко в тенджера. Загрейте млякото на котлона за няколко минути, след което го оставете да изстине до 40°С. Добавете пробиотичния прах. Разпределете го в стъклени буркани.

Поставете ги в обикновена фурна, увити в одеало, (предварително загрята до 40-45°С и след това изключена) и оставете светлината на фурната включена за 1 нощ.

Можете също да го поставите в инстантна тенджера и да го оставите за една нощ (10-12 часа). Важната подробност е, че се нуждае от топла среда, за да ферментира. Охладете след приключване на ферментацията.

С такова соево кисело мляко може да приготвите различни десерти като:

- млечна баница;

- млечен крем;

- сутляш.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
Общо гласували: 4
52
40
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен