За украсата на много сладкиши често ползваме пудра захар. Всеки готвач се сблъсква с предизвикателство, когато установи, че готовият сладкиш е налице, но един от елементите за украсата му - пудрата захар, е бил изчерпан и е пропуснал да го закупи. Но това има своето лесно решение.
За да си направите пудра захар в домашни условия, е добре да ползвате обикновена домашна кафемелачка, домакински чопър или блендер. Тъй като захарните кристали са много дребни, смилането им в уреда изисква фино старание и усърдно търпение.
Ако не разполагате с гореспоменатите уреди, можете да използвате домакинско чукче и хаванче, с което да раздробите захарта на прах. Добре е тя да се сипе в плик или да се завие в кухненска хартия, за да не се разпилее.
Ако не разполагате и с чукче, просто ползвайте дебела и висока стъклена чаша за вода без дръжка, която да послужи за точилка. С нея "разточете" няколко пъти захарта, поставена между два слоя хартия за печене.
Добра идея е към пудрата захар да се добавят сладкарски подправки като канела или ванилия. Те допълнително обогатяват вкуса на захарта и правят десертите по-сладки и по-ароматни.
Коментари