Gotvach.bg»Съвети»Как да си направим пудра захар?

Как да си направим пудра захар?

КК
Готвач
51
Как да си направим пудра захар?

За украсата на много сладкиши често ползваме пудра захар. Всеки готвач се сблъсква с предизвикателство, когато установи, че готовият сладкиш е налице, но един от елементите за украсата му - пудрата захар, е бил изчерпан и е пропуснал да го закупи. Но това има своето лесно решение.

За да си направите пудра захар в домашни условия, е добре да ползвате обикновена домашна кафемелачка, домакински чопър или блендер. Тъй като захарните кристали са много дребни, смилането им в уреда изисква фино старание и усърдно търпение.

Ако не разполагате с гореспоменатите уреди, можете да използвате домакинско чукче и хаванче, с което да раздробите захарта на прах. Добре е тя да се сипе в плик или да се завие в кухненска хартия, за да не се разпилее.

Ако не разполагате и с чукче, просто ползвайте дебела и висока стъклена чаша за вода без дръжка, която да послужи за точилка. С нея "разточете" няколко пъти захарта, поставена между два слоя хартия за печене.

Добра идея е към пудрата захар да се добавят сладкарски подправки като канела или ванилия. Те допълнително обогатяват вкуса на захарта и правят десертите по-сладки и по-ароматни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен