Gotvach.bg»Съвети»Колко време се пържат пилешки дробчета?

Колко време се пържат пилешки дробчета?

Колко време се пържат пилешки дробчета?

Пилешкото месо е незаменим продукт в света на кулинарията. То има безценни вкусови качества, които му осигуряват почетно място в хиляди вечни рецепти.

Най-голямото предимство на пилешкото месо е, че всяка негова част служи еднакво ефективно в приготвянето на различни вкусни ястия.

Пилешките дробчета – сочни, неповторимо вкусни и лесни за приготвяне! Те не изискват сложни приготовления, а същевременно ястията с тях са завършени и насищащи.

Пилешките дробчета са подходящи за основно ястие или за предястие.

Ето колко време е необходимо за изпържването на дробчетата:

Противно на много очаквания, пилешките дробчета не са подходящи за прекалено високи температури. Колкото по-висока температура изберете, толкова по-интензивно ще бъде пръскането на мазнината и съответно няма да сготвите месото, както трябва.

Най-оптималният вариант е умерената температура на пържене на пилешките дробчета. Ако вашият котлон е на 6 степени, то е препоръчително да се придържате към 4та или 3та. Ако е на 9-то, е добре да пържите на 6та степен.

Важна бележка е да избягвате посоляването преди пържене, тъй като солта пречи на дробчетата да се изпържат и ги стяга допълнително.

Преди пържене трябва да загреете олиото предварително и тогава пускате дробчетата да се изпържат.

В този случай ги оставяте да се пържат за около 3 до 4 минути, а след това е наложително да обръщате периодично месото в тигана.

Ако забележите пръскане, то непременно намалете температурата. След около 6-8 минути можете да ги свалите от тигана сочните пържени дробчета.

Общото оптимално време за готвене е 10-15 минути, за да направите наистина перфектни дробчета.

От тази база може да приготвите и:

- пържени дробчета;

- панирани дробчета;

- дробчета с лук

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен