Пилешкото месо е незаменим продукт в света на кулинарията. То има безценни вкусови качества, които му осигуряват почетно място в хиляди вечни рецепти.
Най-голямото предимство на пилешкото месо е, че всяка негова част служи еднакво ефективно в приготвянето на различни вкусни ястия.
Пилешките дробчета – сочни, неповторимо вкусни и лесни за приготвяне! Те не изискват сложни приготовления, а същевременно ястията с тях са завършени и насищащи.
Пилешките дробчета са подходящи за основно ястие или за предястие.
Ето колко време е необходимо за изпържването на дробчетата:
Противно на много очаквания, пилешките дробчета не са подходящи за прекалено високи температури. Колкото по-висока температура изберете, толкова по-интензивно ще бъде пръскането на мазнината и съответно няма да сготвите месото, както трябва.
Най-оптималният вариант е умерената температура на пържене на пилешките дробчета. Ако вашият котлон е на 6 степени, то е препоръчително да се придържате към 4та или 3та. Ако е на 9-то, е добре да пържите на 6та степен.
Важна бележка е да избягвате посоляването преди пържене, тъй като солта пречи на дробчетата да се изпържат и ги стяга допълнително.
Преди пържене трябва да загреете олиото предварително и тогава пускате дробчетата да се изпържат.
В този случай ги оставяте да се пържат за около 3 до 4 минути, а след това е наложително да обръщате периодично месото в тигана.
Ако забележите пръскане, то непременно намалете температурата. След около 6-8 минути можете да ги свалите от тигана сочните пържени дробчета.
Общото оптимално време за готвене е 10-15 минути, за да направите наистина перфектни дробчета.
От тази база може да приготвите и:
- панирани дробчета;
Коментари