Gotvach.bg»Съвети»Как се прави сос за пица

Как се прави сос за пица

Как се прави сос за пица

Пицата е подарък от италианската кухня, който заема почетно място в световната кулинария. Името пица има латински корени, като значението ѝ пряко се превежда като питка. Тя е тестено изделие във формата на кръг, което притежава по-обемисти хрупкави краища и се приготвя чрез печене.

Днес рецептите за пица са безбройни, като тя е ястие, което позволява използването на въображение и експериментирането с различни продукти.

Една съставка, която е еднакво необходима, независимо от вида на печивото, е сосът за пица.

Как се приготвя сос за пица

Класическият сос за пица

Ако трябва да асоциираме пицата само с един сос, то това несъмнено ще бъде доматеният. Той се слага непосредствено преди изпичането на пицата и на него се дължи характерния червен цвят.

За него са ви необходими:

- 400 г домати в консерва;

- 2 скилидки чесън;

- 6 листа босилек;

- 1 с.л. мед;

- Сол;

- Черен пипер;

- Зехтин.

Първата стъпка е да пасирате доматите в блендер. Паралелно нарязвате чесън на ситно и го изпържвате със зехтина на среден огън в тигана. След няколко минути добавяте домата и овкусявате с босилек, черен пипер, мед и сол.

Готвите за около 20 минути и вашият сос е готов.

Други сосове за пица, които служат за овкусяване:

- Класическата комбинация кетчуп и майонеза;

- Чеснов сос;

- Сос барбекю;

- Млечен сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати