Динята се нарежда сред най-популярните и любими плодове за консумация по време на лятото. Тя притежава лек сладък вкус, който е особено подходящ по време на летните жеги.
Отличителната черта на динята е, че тя е плод с 92% вода в състава си. Заради високото количество вода, динята притежава изключително ниско калорийно съдържание.
В 100 грама диня се съдържат едва 30 калории, заради което тя се смята за страхотен диетичен продукт. Освен ниското калорийно съдържание, динята има в състава си витамини, аминокиселини и редица полезни съставки.
Консумацията на плода е широкоразпространена, но е важно да знаем как правилно, лесно и ефективно да разрежем динята.
Ето как да нарежете правилно диня:
Първо е важно да измиете добре плода. След което най-лесният вариант е да разрежете динята на две в средата. Можете да направите кубчета от кората чрез надлъжни и напречни разрези.
Друг също толкова бърз и лесен метод за рязането на диня е да премахнете капачето с дръжката и да направите разрези от кръглия отвор надолу. Получават се полумесеци, от които трябва да премахнете кората. От тях отделно нарязвате динята на няколко парчета, като вие решавате дали да бъдат по-дебели или тънки.
По желание, можете да нарязвате динята на кубчета или тънки разрези. Няма писано правило за правилно оформяне на парчетата, важното е крайният вариант да бъде според вашия вкус и предпочитания.
Сега вижте и някои идеи за:
- сладко от диня;
- фреш от диня;
Коментари