Gotvach.bg»Съвети»Как и колко време се варят канелони

Как и колко време се варят канелони

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94227873
Как и колко време се варят канелони

Канелоните са традиционна храна в Емилия (исторически регион в северна Италия), въпреки че се приготвят и консумират навсякъде в Италия.

Канелоните представляват вид паста, оформена като големи, кухи тръби, които са с дължина около 7 см.

Пълнят се със смляно месо, доматен сос и е подходящо да се залеят със сос Бешамел. Вегетарианският вид канелони не съдържа месо и за него се използва класическия пълнеж от рикота и спанак.

Ако при приготвянето на дадена рецепта с канелони се използва суха паста, тя трябва да се попари в подсолена, вряща вода за няколко минути (4-5 минути).

Препоръчително е да се добави 1 литър вода на всеки 100 грама канелони и 1 чаена лъжичка сол на 2 литра вода, преди да бъдат напълнени и изпечени.

Времето започва да се брои от момента, в който водата заври. Канелоните се варят и се разбъркват на всеки 2 минути, след което се пълнят с приготвената по рецепта плънка и се пекат според указанията в рецептата, по която се готви.

За да се предотврати изгарянето на печените канелони, добре е да се покрият с фолио през първите 30 минути, в които са във фурната.

Вижте още апетитни плънки за канелони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати