Как да украсим празнично мъфини?

Как да украсим празнично мъфини?

Мъфините набират все по-голяма популярност у нас. Тези симпатични малки кексчета, които се приготвят лесно и имат разнообразен вкус, са чудесен избор за редица празници, в това число детски рождени дни, коледни тържества и др. Мъфините имат предимството, че могат да бъдат украсени празнично в зависимост от повода.

Украсата на мъфините започва още преди самото печене - с хартиените формички или обвивки за мъфини. Разноцветните и закачливи хартиени формички придават на мъфините тържествен, празничен и доста луксозен вид. Затова не се колебайте да купите малко по-скъпи, но весели и разноцветни формички за мъфини.

След изпичането на мъфините и охлаждането им, може да пристъпите към същинската им празнична украса. Празничната украса на мъфините може да включва различни декорации, направени с помощта на маслен крем и нанесени с шприц или пош.

Друг вариант за празнична украса на мъфини е да ги покриете с глазура за мъфини, която след това да декорирате с различни готови фигурки, като пръчици, топки, прах, звездички и др.

Най-уверените в способностите си домакини може да декорират празнично мъфините с помощта на разноцветен фондан. Готовият или домашно приготвеният фондан се разточва, след което от него се оформят различни декорации, които се залепват върху мъфините с помощта на маслен крем.

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 0
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати