Gotvach.bg»Съвети»Каква е разликата между Мерло и Каберне?

Каква е разликата между Мерло и Каберне?

Каква е разликата между Мерло и Каберне?

Виното е най-популярната алкохолна напитка, която е почитана още от Древността като свещен еликсир на боговете.

Днес виното запазва своята популярност, като вече се срещат стотици разновидности по цял свят.

Виното се поделя на три свои популярни форми – бяло вино, розе и червено вино. Прието е, че червеното вино се консумира основно по време на студените периоди от годината, заради своя наситен вкус и ясно изразен аромат.

Най-известните познати видове червено вино са Мерло и Каберне. И двата вида вина се съчетават чудесно с месо, като всяко от тях се отличава със свои вкусови специфики.

Мерлото и Кабернето произхождат от Бордо, Франция. Заради своите особености те бързо се популяризират и се превръщат в доминиращи видове червено вино.

Каква е разликата между Мерло и Каберне

Мерлото се смята за по-гъвкавото и меко на вкус вино от двата вида. Неговият вкус се описва като микс от череша и шоколад. Мерлото е приятно и лесно за пиене. В комбинациите, където гроздето доминира, то още повече се разкриват меките плодови вкусове.

От друга страна, Кабернето се проявява като по-агресивния и стар родственик на Мерлото. Това грозде е доста по-таниново, заради което придава сух вкус. Гроздето Каберне е сорт, който трябва да узрява значително по-дълго време, поради което и вината с него се нуждаят от повече време за отлежаване, преди да бъдат отваряни. Вкусът на Кабернето е доста по-наситен, силен и агресивен, за разлика от Мерлото.

И двата сорта са идеални за поднасяне с печено свинско, телешки стек или пък италианска паста.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
Общо гласували: 2
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати