Как да направим кръгла торта с квадратни блатове?

Как да направим кръгла торта с квадратни блатове?

Един от най-лесните начини да зарадваме близките си с вкусна и сочна торта, е когато правим торта с готови блатове, купени от магазина.

Разбира се, те не могат да се сравняват с домашно приготвените блатове за торта, но са приемлива алтерантива, когато бързаме.

Понякога обаче формата на готовите блатове не съвпада като форма и размер със съда, в който сме свикнали да приготвяне тортата. И така стигаме до абсурдната ситуация да се опитваме да приготвим кръгла торта с квадратни блатове.

Въпреки че на пръв поглед звучи смехотворно, много домакини са били изправени пред тази спънка. Добрата новина е, че приготвянето на кръгла торта с квадратни блатове е сравнително лесна работа.

Първо, извадете блатовете от опаковката и ги поставете на твърда, равна повърхност – маса или мраморен плот. Положете върху блата съда, в който обикновено приготвяте тортата, и внимателно с нож изрежете блата по него.

Разбира се, кръглта форма за торта трябва да е по-малък размер, за да може да изрежете платките в перфектен овал.

Повторете същата процедура и с останалите блатове.

Готово, вече разполагате с кръгли блатове, с които може да приготвите торта Бяла Неделя, лесна шоколадова торта или домашна торта с крем ванилия.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати