Как да направим кръгла торта с квадратни блатове?

Как да направим кръгла торта с квадратни блатове?
Снимка: gotvach.bg

Един от най-лесните начини да зарадваме близките си с вкусна и сочна торта е когато правим торта с готови блатове, купени от магазина. Разбира се, те не могат да се сравняват с домашно приготвените блатове за торта, но са приемлива алтерантива, когато бързаме.

Понякога обаче формата на готовите блатове не съвпада като форма и размер със съда, в който сме свикнали да приготвяне тортата. И така стигаме до абсурдната ситуация да се опитваме да приготвим кръгла торта с квадратни блатове.

Въпреки че на пръв поглед звучи смехотворно, много домакини са били изправени пред този абсурд. Добрата новина е, че приготвянето на кръгла торта с квадратни блатове е сравнително лесна работа.

Първо извадете блатовете от опаковката и ги поставете на твърда, равна повърхност – маса или мраморен плот. Положете върху блата съда, в който обикновено приготвяте тортата, и внимателно с нож изрежете блата по него.

Повторете същата процедура и с останалите блатове. Готово, вече разполагате с кръгли блатове, с които може да приготвите торта Бяла Неделя, лесна шоколадова торта или домашна торта с крем ванилия.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати