Gotvach.bg»Съвети»На каква температура се съхранява сладолед?

На каква температура се съхранява сладолед?

MarianeMariane
Джедай
2549564k
На каква температура се съхранява сладолед?

Сладоледът е едно от най-обичаните летни изкушения. Интересна подробност е, че сладоледът и изобретен много преди изобретяването на хладилника. Още преди три хиляди години в богатите китайци са получавали директно в дома си сладък сок от пресни плодове, смесен със сняг и лед.

Всъщност леденото изкушение пристига в Европа благодарение на прочутия венециански пътешественик Марко Поло, който пръв пренесъл рецептата за охладения шербет от Китай до Италия. Постепенно страстта към сладоледа обхванала Австрия, Италия, Франция и др.

Днес трудно ще намерите човек, който да не харесва сладолед. Особено търсен е сладоледът по време на летните жеги, но за съжаление тогава той се разтопява изключително бързо.

Сладоледът се съхранява на доста ниски температури, за да запази не само външния си вид, но и хранителните си качества. В никакъв случай не може да съхранявате сладолед на стайна температура или в хладилник.

Оптималните температурни граници, в които той трябва да се съхранява варират от -18 до -23 градуса. Изключение се допуска при съхранението на сладоледи, продавани в мобилни сладоледени витрини, където работните температури на съоръженията се в движат в диапазона -12 до -20 градуса в зависимост от температурата на околната среда.

Дори и в хладилна витрина, сладоледът трябва да е защитен от пряк достъп на слънчева светлина. Интересни и лесни идеи за приготвяне на сладолед без яйца, сладолед без захар или здравословен сладолед може да намерите на нашата страница.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 2
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати