Gotvach.bg»Съвети»Как се прави шербет?

Как се прави шербет?

Как се прави шербет?
Снимка: Yordanka Kovacheva

Шербетът е вид разхлаждащ десерт, който се прави от различни плодове. Най-подходящите плодове за приготвянато на този летен десерт са малини, ягоди, портокали, киви, кайсии, праскови и др.

Самата дума "шербет" е навлязла у нас от турски език. Направата на този плодов десерт у дома е много лесна и проста, а ето и как става:

За да си направите шербет от ягоди, ще са ви нужни 500 грама ягоди, 1 пакетче желатин, 1 ч.ч. захар, 1 ч.ч. вода, сокът на 1/2 лимон.

Как се прави шербет?

Първо, трябва да си направите захарен сироп. За тази цел в тенджера се поставят захарта и водата и се оставят да заврат на бавен огън, докато се разтопи захарта.

След като е готов, сиропът се оставя да изстине. Докато сиропът изстива, ягодите се пасират, а към тях се добавя лимоновия сок.

Желатинът се разтваря в 2 супени лъжици вода, след което се слага към ягодите и се разбърква.

След това се слага и вече изстиналият захарен сироп, разбърква се и се слага в хладилника да стяга за няколко часа. Ако не сложите желатин в шербета, ще имате просто едно хубаво лятно питие.

Вижте още желириани изкушения от нашата кухня:

- желирани сладкиши;

- желирани торти;

- желиран крем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати