Gotvach.bg»Съвети»Как да си приготвим пияни череши?

Как да си приготвим пияни череши?

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
1745
Как да си приготвим пияни череши?

Пияните череши могат да се приготвят с вино, ликьор или водка.

Пияните череши с вино

череши - 1 кг

сухо червено вино - 1 л

захар - 1/2 ч.ч.

Отстранете семките от черешите, налейте виното и добавете захарта (може да добавите и подправки като канела или ванилия на вкус).

Сложете на котлона и оставете да къкри на тих огън за около 15 минути. Използвайте веднага, щом изстинат.

Пияните череши с ликьор

череши - 800 г

ликьор Амарето - 100 мл

захар - 4 с.л. кафява

кардамон - 1 шушулка

Измийте и премахнете костилките на черешите.

В тенджера смесете почистените череши, ликьора, захарта и шушулката кардамон. Сложете на силен огън и бъркайте през няколко минути, докато сиропът се сгъсти, дотолкова, че да е с гъстотата на конфитюр.

Дръпнете от котлона, махнете шушулката кардамон и изчакайте леко да се охлади като разбърквате от време на време, за да не хване коричка.

Пияните череши с водка

череши - 1 кг

вода - 250 мл

захар - 700 г

водка - 250 мл

Почистете черешите от костилките, поръсете ги със захар и ги залейте с 250 мл вода.

Разбъркайте и оставете в хладилника за 1 денонощие. След това прехвърлете черешите и сиропа в тенджера и ги сложете на огън. Оставете да заври и гответе 15 минути. Охладете до 60°C и добавете водката. Разбъркайте и разпределете пияните череши в стерилизирани буркани.

Може да добавите пияните череши в любимите си десерти: торти, чийзкейк с череши, пайове, мъфини, черешови сладкиши и бонбони.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен