Ако не сте изяли твърдо сварените яйца през Великденската седмица, трябва да спазвате правила, за да ги запазите годни за консумация.
Твърдо сварените яйца могат да се съхраняват в хладилник до две седмици. Препоръчително е да използвате картонени контейнери или да ги увиете в хартия. Не се препоръчва използването на полиетиленови пликове и пластмасови контейнери.
Никога не поставяйте яйца във вратата на хладилника поради постоянни температурни промени. Идеалното място е средният рафт в хладилника.
Важно е да се избягва напукване по време на готвене - пукнатините намаляват срока на годност. Трайността на твърдо сварените яйце с пукнатини в хладилника е до два до три дни.
Замразяването на сварените яйца е лоша идея. В резултат на това те губят не само вкуса и текстурата си, но и почти всички полезни микроелементи.
Твърдо сварените пъдпъдъчени яйца може да се съхраняват в хладилника до 7 дни, а ако яйцето се спука по време на готвене, може да се съхранява в хладилника не повече от два дни.
Боядисаните великденски яйца трябва да се съхраняват като обикновените твърдо сварени яйца.
Коментари