Gotvach.bg»Съвети»Как да замразим сърнели?

Как да замразим сърнели?

JuliyaJuliya
Помощник Готвач
1749

Сърнелите трябва да са свежи, чисти и по възможност неначупени.

Препоръчително е да се замразяват суровите сърнели.

Варените или пържени гъби губят вкуса си и стават гумени след размразяване.

Почистете сърнелите с нож от пръст, листа и клонки и отделете шапките от стъблата. Издухайте ги отвътре, за да премахнете остатъците, и избършете всяка със суха кърпа.

Няма нужда да ги накисвате във вода, достатъчно е да ги изплакнете, ако има необходимост. За да се спести място във фризера, малките се оставят цели, а големите се нарязват.

След почистването наредете гъбите на един слой върху табла и ги поставете във фризера за 4 часа. След това ги сложете в подготвени контейнери или торбички.

Не се препоръчва повторно замразяване на гъбите, така че замразяването на порции е по-удобно.

Замразените сърнели може да използвате за приготвяне на всякакви ястия, за пържене и задушаване, без да е необходимо да ги варите.

След размразяване сърнелите трябва да се приготвят веднага, не трябва да ги оставяте в хладилника.

Вижте още има ли двойник сърнелата и как можем да направим стерилизирани сърнели.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен