Gotvach.bg»Съвети»Колко време се вари сланина в буркани?

Колко време се вари сланина в буркани?

Органайзер за хладилник - 4.85л
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Органайзер за хладилник - 4.85л
6.50 лв.

Варената сланина е традиционен начин за консервиране на този вкусен деликатес, като процесът изисква правилно време за варене, за да се осигури добро съхранение.

От какво зависи времето за варене на сланина в буркани

- Дебелината на сланината – по-дебелите парчета изискват по-дълга термична обработка.

- Добавени подправки и течности – ако сланината е в саламура или има повече течност в бурканите, това може да повлияе на времето на варене.

- Начинът на запечатване на бурканите – добре затворените буркани изискват достатъчно време, за да се създаде вакуум.

Обикновено сланината в буркани се вари между 1 и 2 часа.

Стъпки за варене на сланина в буркани

Подготовка на сланината – нарежете я на подходящи парчета и овкусете със сол, чесън, черен пипер, дафинов лист и други подправки по желание. Сложете сланината в бурканите, като може да добавите малко вода или саламура.

Затворете бурканите плътно с капачки.

Поставете бурканите в дълбока тенджера, залейте ги с вода, така че да ги покрие поне 2/3, и варете на слаб до умерен огън между 60 и 120 минути.

Оставете бурканите да изстинат в тенджерата, преди да ги извадите.

След варене сланината може да се съхранява в хладно и тъмно място. При правилно консервиране, тя може да издържи няколко месеца.

Вижте още как се осолява сланина, както и как се прави паприкована сланинка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен