Кокосовият орех е много вкусен, но достигането на до така неустоимата му вътрешност е истинско изпитане. На първо място трябва да го пробиете. За целта може да използвате малко шило.
Друг вариант е да използвате тирбушон, с който се пробиват двете очи (тъмните петна по кокоса). Излейте кокосовата вода в приготвена чаша. Вземете кухненско чукче и започнете да чукате тирбушона или шилото, които са сложени по средата на орехите, като същевременно леко въртите кокоса напред назад.
Само след няколко секунди ще се образува пукнатина в средата му и така орехът ще се раздели на две части. След това с помощта на остър нож изрежете парченцата вкусна бяла вътрешност на кокоса. Може да използвате черупката за екзотична декорация.
Като сме на тема кокос, прочетете още
- за какво е полезна кокосовата вода;
- защо да използваме кокосово брашно;
- и какво представлява кокосовото мляко;
- и защо да използваме кокосова захар в нашите десерти;
Коментари