gotvach.bg»Съвети»Как да съхраним пресен копър

Как да съхраним пресен копър

MarianaMariana
Джедай
257958933k
Как да съхраним пресен копър

Шкембе чорбата се поднася с чесън, а тараторът с копър! Правилните подправки са това, което прави ястието съвършено и затова с тях не може и не бива да се правят компромиси.

Копърът е една от най-използваните свежи зелени подправки в Българската кухня и много домакини са се питали как да съхраним пресен копър, когато имат под ръка по-големи количества от него.

Един от най-лесните начини да съхраните пресния копър е да го увиете първо във вестник, после в найлонова торбичка и го поставете в най-долната част на хладилника. Така ще си гарантирате, че ароматът му ще се запази максимално бързо.

Друга идея как да съхраним копъра пресен е да го сложим в бурканче с вода. Важно е водата, в която се съхранява копъра, да бъде сменяна всеки ден, както и да се отстраняват съхранените листенца.

Ако все пак разполагате с твърде голямо количество пресен копър, е добра идея да го замразите. След като го измиете и го отцедите много добре, го нарежете на ситно и го сложете във форми за лед.

Добавете малко вода и замразете. Така, когато ви потрябва пресен копър, може просто да си извадите 1-2 кубчета и да го добавите към ястието. Може да съхранявате копър и в найлонови пликчета директно във фризера.

Някои кулинари предпочитат да съхраняват копъра чрез осоляване. След измиването копърът се нарязва на ситно и се слага в стъклен съд, напр. буркан, и се покрива с доста сол.

Съотношението е приблизително 200 г сол на 1 кг свеж магданоз. По този начин копърът може да се съхранява дълго време в хладилник.

Други начини за съхранение на копър са чрез заливането му със зехтин или оцет. И в двата случая подправката се нарязва на много ситно и се покрива с малко зехтин или оцет, след което се слага в херметично затварящи се буркани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 2
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати