Чесънът сваля ли кръвното?

Чесънът сваля ли кръвното?

Високото кръвно налягане или хипертонията е един от бичовете на съвременния начин на живот. Това социално значимо заболяване, което, ако бъде оставено без лечение, може да бъде потенциално опасно за живота, трябва да се третира своевременно.

Освен лекарствата против високо кръвно налягане, които са ви предписани от кардиолог, може да изпробвате да се преборите с хипертонията с помощта на народната медицина.

Първенец в борбата с високото кръвно е чесънът, който освен противоглистно, противомикробно и жлъчегонно действие, влияе отлично и върху кръвното налягане.

Чесънът сваля кръвното не само лесно, но и за продължителен период от време, когато се приема ежедневно. Няма някаква специална рецепта - достатъчно е да приемате поне по 2-3 скилидки чесън поне 1-2 пъти дневно, за да усетите благотворното му въздействие.

Ако все пак искате да засилите лечебния ефект на чесъна, специалистите препоръчват той да се пасира, смеси с мед и ябълков оцет и на всяка сутрин да се приемат по 1-2 супени лъжици, смесени с малко вода.

За да си приготвите този еликсир за здравето ви трябват 1 ч.ч. Ябълков оцет, 1 ч.ч мед и 8 големи скилидки чесън. Продуктите се смесват добре и получената смес се съхранява в хладилник.

Високото кръвно налягане се регулира с помощта на чесъна и неговото изразено пикочоконно действие. Освен това чесънът предотвратява развитието на атеросклероза в съдовете, като понижава холестерола, триглицеридите и фибриногена в кръвта.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати