Gotvach.bg»Съвети»Как лесно да оправим пресолената манджа

Как лесно да оправим пресолената манджа

MarianeMariane
Джедай
254955
Как лесно да оправим пресолената манджа

На всекиго може да му се случи да изпусне солницата в манджата или супата, която приготвя. В защита на готвачите от всички страни сме длъжни да отбележим, че и не всяка сол соли еднакво, та да пресоли яденето може дори и Джейми Оливър.

Въпросът, който вълнува всички, е как да оправим пресолената манджа и да си хапнем вкусничко.

Един от най-лесните варианти за оправяне на пресолена манджа е, като се добави малко фиде или макарони към гозбата, ако това е възможно. В случай, че добавянето на паста не е подходящо, може да се добавят зеленчуци.

За предпочитане е да добавите картофи или ориз, защото те поемат най-много сол. След като ги добавите, трябва пресолената манджа да кипне и да поври 10-ина минути с тях, за да усвоят солта.

При добавянето на зеленчуците е добре да нарежете картофите на едро, за да може по-лесно след това да ги отстраните от ястието. Оризът е хубаво да поставите в подходяща платнена торбичка, която след това да извадите от вече обезсоленото ястие.

Ако сте изпуснали солницата в супата, може да се опитате да отнемете част от солта с помощта на 1-2 белтъка. Просто сложете белтъците във врялата супа, и когато се пресекат, ги отстранете с лъжица.

Бабите ни, които също се е случвало да пресолят боб в гърне, предлагат една друга хитрост.

Те слагат в гозбата платнена торбичка, в която са мушнали крайче пълнозърнест хляб. Оставят я в яденето за десетина минути, и след това я вадят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен