Какво е арпа фиде?

Все още има много домакини у нас, които не са опитвали да приготвят някое апетитно ястие с арпа фиде, защото не са запознати с този продукт.

Често арпа фидето, познато също като критараки или орзо, бива бъркано с различните видове ориз, не само заради сходния външен вид, но и заради аналогичните начини за приготвяне.

Тук е моментът да обясним какво е арпа фиде и да споделим как да го приготвим от вкусно, по-вкусно.

Арпа фидето не е разновидност на ориза, а вид макаронено изделие и като такова, то не се разбличава от останалите си събратя - макарони, кускус, тортелини и др. както по вкусови качества, така и по начин на приготвяне.

Приличащото на външен вид на едър ориз или на тиквени семки арпа фиде се произвежда от ечемик и е особено популярно в Гърция и Италия, където е неделима част от Средиземноморската кухня.

Арпа фидето често се използва при приготвянето на супи, ястия с месо или като гарнитура за редица месни и постни ястия.

По правило арпа фидето се приготвя от грис, произведен от по-твърда пшеница. Това позволява критараки да издържа на по-дълга кулинарна обработка без да се развари или размие.

Ако сме привлекли вниманието си с обяснението какво е арпа фиде, ви препоръчваме непременно да опитате арпа фиде със свинско, арпа фиде с пилешко или невероятната млечна супа с арпа фиде.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати