gotvach.bg»Съвети»За колко време се преработва ракията в тялото на човек?

За колко време се преработва ракията в тялото на човек?

За колко време се преработва ракията в тялото на човек?

Човек и добре да се забавлява идва моментът, в който трябва да напусне заведението или купона и да се прибере вкъщи. За съжаление у нас мнозина не се съобразяват с количеството на поетия алкохол, както и с действащите забрани, и без притеснения сядат зад волана. Но има и такива хора, които просто са изпили едно малко питие и се питат за колко време се преработва ракията в тялото на човек.

На въпроса за колко време се преработва ракията в тялото на човек не може да се отговори еднозначно и да се даде точно схема, защото скоростта на преработване на алкохола зависи от редица фактори.

Времето за преработка на ракията от тялото на човека зависи основно от общото здравословно състояние, скоростта и степента на филтрация на бъбреците, обменни те процеси. Скоростта, с която ще усвоите ракията ще зависи също така от количеството на поетата храна, нейния вид, височината и килограмите ви.

Трябва да имате предвид, че всяка таблица, която ще намерите в интернет, със скорост на разграждане на алкохола, ще е приблизителна и при вас нещата могат да не стоят по същия начин.

Стандартно около 90 % от алкохола се разгражда от черния дроб, докато останалите 10 % напускат тялото ни чрез урината и дишането.

Нормално 50 мл ракия ще бъдат напълно усвоени и преработени от тялото на 80 кг мъж за около 1 - 1.5 часа. За дамите този период ще е доста по-дълъг. Важно е да подчертаем, че с повишаване на количеството на поетата ракия, се забавя времето за нейното преработване.

Може да очаквате 100 мл ракия да бъдат преработени в рамките на 3.5-4 часа, 200 мл ще се преработват поне 7 часа, а ако решите да обърнете половинка, трябва да си дадете сметка, че алкохолът ще остане в организма ви през следващите 15-18 часа.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати