Може ли и как се съхранява фреш?

Може ли и как се съхранява фреш?
Снимка: gotvach.bg

Полезните прясно изцедени сокове, познати като фреш, са прекрасен начин, по който можем да набавим витамини. Тъй като фрешът е пресен сок, който се изтисква директно от плодове, той не може да се съхраняван твърде дълго време, защото губи своите вкусови и здравословни качества.

Затова е най-добре да си правите по малко сок и да го изпивате веднага, защото в всяка изминала минута той губи ценните си вещества. Ако пък сте направили повече сок, който не може да се изпие наведнъж, може да го съхраните за кратко време в хладилник. Фрешът от моркови може да стои в хладилника до 1 час.

Пластмасовите шишета не са подходящи за фрешовете, най-добре заложете на стъклени бутилки или кана. Условието за съхраняване на фреш в хладилник е шишето или каната задължително да са добре затворени. Както знаете, при контакт с микроорганизмите във въздуха, повечето плодове потъмняват.

Възможно е и да замразите фреша, но той може да престои във фризера не повече от два дни. Затова ние ви препоръчваме да изпивате сока веднага след приготвянето му, за да можете да му се насладите. Избягвайте натуралните сокове от магазините, защото те дори не се доближават до истинските прясно изтискани сокове.

Рейтинг

4.3
Общо 3 гласували
5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати