Сокът от касис за какво е полезен?

Сокът от касис за какво е полезен?

Сокът от касис за какво е полезен?

Ароматен, вкусен и здравословен - всичко това важи за касиса.

Фактите говорят, че първоначално касисът е бил диворастящ и се е срещал в гората. Впоследствие, монаси са го пренесли в градините на манастирите и така уникалния касис е станал популярен.

Сокът от касис заслужава специално внимание, тъй като има високо съдържание на витамини и минерали. Много е богат на витамин С. Това е достатъчно, за да се снабдите само с една шепа плодове, за да получите дневната нужда на този елемент.

Също така, в сока от касис има високо съдържание на витамин Е, който помага на организма да абсорбира аскорбинова киселина, съдържа каротин и витамин В. Изненадващ е фактът, че витамин Е в касиса е в по-голямо количество, спрямо съдържащо се във всички други зърнести плодове, изключение правят шипката и смокините.

Сокът от пресни плодове касис е богат на калий, калций, желязо, фосфор, магнезий. В допълнение към изброените минерални елементи, той съдържа пектин и танини, има високо съдържание на органични киселини и етерични масла.

Колко полезен е сокът от червен касис

Сок от червен касис, чиито свойства се проявяват в широк спектър от ефекти върху човешкото тяло, има приятен аромат и уникален вкус. Благодарение на своя състав, укрепва имунната система, облекчава главоболието при настинки, стимулира апетита, подобрява храносмилателния процес и метаболизма.

Всяка изпита чаша сок касис, помага за укрепване на стените на кръвоносните съдове, подобрява състава на кръвта, нормализира чернодробната функция и стабилизира кръвното налягане.

Сокът от касис, чиито ползи едва ли може да се отрекат, е задължително условие за хора, страдащи от симптоми на множествена склероза, тъй като тази чудо- напитка има анти-склеротичен ефект.

Сокът има положителен ефект в борбата с отоците и също така е в състояние да действа като антиоксидант или антиспазматик, има холеретичен и тонизиращ ефект.

Сокът от черен касис е много лечебен!

Има редица рецепти за изцеление, които дедите ни отдавна са използвали, но днес са малко позабравени. Към категорията на забравени, но ефективни средства за лечение, може да се прибави и касиса. И не само плодовете се използват, но и листа, а също и сокове.

Достатъчно е да се смесят пресен сок от касис и мед (една част сок - две части мед) и получената смес да се приема редовно за понижаване на кръвното налягане, предотвратяване на атеросклероза,задържане.

Можете да опитате друга рецепта : една четвърт чаша сок, една супена лъжица мед и една чаша вода. Три пъди всеки ден, приемайки това лекарства – ще се отървете от анемията.

Болки в гърлото, дрезгав глас и магарешка кашлица, могат да бъдат излекувани възможно най-скоро, ако опитате със сок от касис, смесен със сок от шипки в съотношение 1:1.

Сок от червен касис: противопоказания

Независимо от изобилието от положителни свойства на касиса и неговия терапевтичен ефект, не е възможно всеки да използва готов или прясно изцеден сок за медицински цели. Този сок не може да се приема от хора, прекарали инфаркт, както и от тези, които са склонни към образуване на кръвни съсиреци.

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати