Добре ли е хладилникът да е до готварската печка?

Добре ли е хладилникът да е до готварската печка?

Кухнята е една от най-важните помещения във всеки дом. Тя трябва да бъде подредена максимално удобно, тъй като в нея семейството прекарва по-голяма част от времето си.

Добре ли е хладилникът да е до готварската печка, се питат всички при проектиране на кухни.

Отговорът на този въпрос не може да бъде еднозначен. Домакинските уреди биват свободно стоящи и за вграждане. Предимството при вградените уреди е голямо, защото при тях е безпроблемно хладилник и готварска печка да са един до друг. Всеки уред си има клетка, в която се поставя, и именно тази клетка спомага за недостига на топлина. Един от малкото недостатъци на уредите за вграждане е сравнително по-високата им цена.

Домашните хладилници, които са свободно стоящи, определено не е добре да са разположени до готварската печка.

Ако хладилникът се постави до печката, това ще затрудни неговата работа и това е така, защото ще намали малко ресурса на хладилния компресор и ще увеличи разхода на ток.

Също и около хладилника не е добре да има отоплителни уреди, понеже загряния от тях въздух ще влиза в хладилника при всяко отваряне на вратата. Това води до натрупване на сух лед върху изпарителя, води до допълнителна работа на компресора и до по-бързо амортизиране на уреда.

Но не винаги може да се получи така, че двата уреда да са на разстояние един от друг. Това все пак зависи от обема на кухнята. В такъв случай специалистите съветват между двата уреда да се постави преграда с изолационни свойства, която да сведе до минимум преносът на топлина между тях.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати