Как да си направим чай от бабини зъби?

Как да си направим чай от бабини зъби?
Снимка: gotvach.bg

Бабини зъби е много силна билка, с която не бива да се прекалява. Разбира се, бабини зъби или трибулус, както е латинското наименование на растението, има и редица полезни свойства. Чаят от бабини зъби е много полезен за сърдечно-съдовата система.

Чай от Бабини зъби може да си приготвите по следния начин. Необходимо е да приготвите 1 л. вода и 4-5 с.л. ситно нарязаната билка бабини зъби. Общото тегло на билката трябва да е около 20 - 25 грама.

В тенджера са слага ситно нарязаната билка бабини зъби и се сипва един литър вода. Слага се котлона да се вари на бавен огън за около 50-60 минути. Котлонът не бива да е много силен, за да не изври цялото количество вода.

Когато билката ври достатъчно дълго време, се отстранява от огъня. Оставя се в тенджерата да престои едно денонощие. Важно е след този период да се отцеди билката. Не трябва да остава от нея в чая. Това е много важно. Прецежда се през филтърна хартия най-малко два пъти. Ако нямате филтърна хартия, може да използвате и тензух.

Получения чай от бабини зъби трябва да се разреди с още един литър. След това се съхранява във хладилника. Чаят от бабини зъби се пие след закуска, обяд и вечеря. Приема се по схема.

Първия ден се приемат по три супени лъжици от него. Втория ден се приема по четири супени лъжци три пъти дневно. От третия до седмия ден се приема по пет супени лъжици.

След тези седем дена се правят десет дена почивка. Когато минат минимум десет дена без прием на чай от бабини зъби, може да се повтори по същата схема. Така можете да направите до четири курса с почивката. След това трябва да починете поне около 2 месеца.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати