gotvach.bg»Съвети»Има ли разлика между блок маса и шведска маса?

Има ли разлика между блок маса и шведска маса?

Има ли разлика между блок маса и шведска маса?

Запитвали ли сте се някога какво значат блок и шведска маса, когато до ушите са ви достигали тези определения?

Определено е много важно обогатяване на общата ни култура от всички възможни неща, свързани с нашия живот и със заобикалящата ни среда.

И на блок маса, и на шведска маса се поставят разнообразни и вкусни храни - различни видове меса, риба, салати и десерти. Блок масата се поставя обаче при приеми, а за шведска маса едва ли има някой, който да не е чувал. За шведска маса се заплаща определен куверт и както се подразбира, той се среща в предприятия, например в хотели.

Блок масата се поставя, така че да не препречва входа на залата и да не пречи на свободното движение на гостите на приема, светски събития или корпоративни събития. На блок масата всички хапват и пият, без да сядат. Покривката на блок масата трябва да е бяла и идеално изгладена.

Шведската маса - отново покривката трябва да е бяла. Върху шведската маса се подреждат разнообразни храни, като гостите могат да си вземат, каквато храна си пожелаят. Гостите на шведската маса могат да похапват прави или седнали, но далече от нея, за да не попречат на останалите хора да си вземат, каквото пожелаят.

Много е важно да знаете, че имате неограничено право за вземане на храна от шведската маса. Това означава, че не трябва да пълните една чиния например с риба, картофи, месо, а да си вземете отделни чинийки с ваш избор на храна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати