Gotvach.bg»Съвети»Трябва ли да се прецежда бульонът на пилешката супа?

Трябва ли да се прецежда бульонът на пилешката супа?

Трябва ли да се прецежда бульонът на пилешката супа?

Пилешкото месо е сред най-предпочитаните меса не само заради това, че богат на много хранителни вещества, но и поради достъпната цена и бързото приготвяне.

Пилешкото месо е идеално за всякакъв вид готвене - пържене, печене и варене, като всичко е с уникален и неповторим вкус.

Но много често изниква въпросът трябва ли да се прецежда пилешкият бульон?

Много майстори готвачи съветват месата да не се измиват, тъй като така бактериите не се премахват, а само се разпространяват. Затова месото, включително и пилешкото месо, трябва да минава през термична обработка.

Един от тези начини е лекото му сваряване, при което се отделя кръвта и се премахват бактериите. Затова тази вода е неподходяща за бульон и след леко посваряване трябва да се изхвърли водата и да се сложи нова, в която да се добавят и зеленчуци като лук и моркови за по-силен вкус и аромат на пилешкото месо и неговия бульон.

След което задължително трябва да се прецеди, ако са останали други непотребни вещества, видими за нашето око.

Затова винаги следвайте тези правила и премахнете първата вода от варенето и винаги прецеждайте пилешкия бульон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати