Gotvach.bg»Съвети»Как се прави вино от глухарчета?

Как се прави вино от глухарчета?

Нина ИвановаНина Иванова
Мастър Шеф
8532
Как се прави вино от глухарчета?
Снимка: Sevdalina Irikova

Глухарчето съдържа много витамини и има редица полезни свойства. С него можете да регулирате нивото на кръвната захар, да понижите холестерола и още много други ползи за организма.

От глухарчета можете да си приготвите салата или пък да си направите различни отвари. Всяка от тях има много полезни действия за организма.

Глухарчетата можете да използвате и да си направите домашно вино. Най-подходящият месец за това е месец май.

Когато берете глухарчета за вино, е важно да знаете, че зелената част не се използва при приготвянето на тази вкусна напитка. Берат се само цветчетата и се отстранява зелената част от тях. За да направите виното от глухарчета, е добре да използвате само жълтите цветчета.

Когато започнете да правите виното, първо, в голям съд сложете цветовете от глухарчетата и ги залейте с 4 литра преварена вода. Така трябва да престоят 24 часа.

След това извлекът се прецежда и се прибавят следните неща: захар (1.5 кг), 1 лимон и 1 портокал. Лимонът и портокалът се обелват, почистват се семките и се нарязват на парченца. Можете да прибавите и настъргано индийско орехче.

Така получената смес се вари 15 минути и се прецежда. Следва прехвърляне в стъклен съд. Към тази течност прибавете мая (10 грама), кора от хляб и зърна хвойна.

Стъклените съдове се покриват, за да няма пряка светлина върху течността. Ферментацията става за период около месец и половина. Когато виното е готово, се пресипва в стъклени бутилки и можете да го консумирате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен