Как да съхраняваме корени джинджифил?

Как да съхраняваме корени джинджифил?

Как да съхраняваме корени джинджифил?

Джинджихилът е познат на човечеството от хилядолетия. Корените от джинджифил се славят с лечебните си свойства, те са мощен имуностимулант и имат изразен противовъзпалителен ефект. Освен това джинджифилът намира все по-голямо приложение в кулинарията.

Въпреки че доскопо беше непознат у нас, през последните години корените от джинджифил придобиват все по-голяма популярност. Ето, купили сте си от пазара изгодно корени от джинджифил и сега сте изправени пред въпроса как да ги съхранявате.

Пресните корени могат да се съхраняват в най-долната част на хладилника за около 5 дни, като единственото изискване е преди това да не ги обелвате. В случай, че не смятате да консумирате корените от джинджифил в близките дни, можете да ги изсушите.

Сушен джинджифил се прави изключително лесно. Коренът се обелва,нарязва се на тънке резени и се суши около 120 минути в загрята на 50 градуса фурна. След охлаждане се резените джинджифил се съхраняват в херметически буркан.

От пресните корени може да си приготвите захаросан джинджифил, който също дълго време ще запази вкусовите и хранителните си качества. Тънко нарязаните прачета джинджифил се заливат със захарен сироп в съотношение захар/вода 2:1. След това сместа се вари до сгъстяване.

Джинджифилът се отцежда и подсушава, след което може да бъде съхраняван в затворен съд на стайна температура.

Можете да съхранявате тънко нарязан корен от джинджифил в бяло вино в хладилник в продължение на няколко седмици.

Джинджифилът може да се съхранява и във фризер, където може да престои 8 месеца. Добре е замразите джинджифила на малки парчета, за да може, когато поискате да си приготвите чай от джинджифил или картофи с джинджифил и чесън, да не вадите целия корен, а само колкото ви е нужно.

Рейтинг

4
Общо 3 гласували
5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати