Gotvach.bg»Съвети»Колко мед може да се яде дневно?

Колко мед може да се яде дневно?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Администратор
24341
Колко мед може да се яде дневно?

Медът е една от полезните и незаменими храни, която присъства в менюто на човек. Той има едни от най-ценните хранителни свойства, които са познати още от Древността. Колкото и да е полезен обаче, той трябва да се консумира с мярка и не бива да се прекалява, защото в него има много плодова захар. Медът ще окаже своето лечебно действие, само ако се консумира в нормални ежедневни дози.

Дозата за възраст човек е около 100 г дневно. Разделяйте приема на мед на няколко пъти през деня – 3-4, защото тези 100 г в никакъв случай не бива да се приемат наведнъж. При малките деца приемът трябва да е около 30 г на ден, отново разделени на три пъти. Имайте предвид, че по-големите дози мед не само няма да са лечебни, но и ще изтощят задстомашната жлеза и ще натоварят ненужно организма.

Една супена лъжица мед съдържа около 60 калории, а ако я приемете сутрин на гладно, това ще ви помогне за по-бързото изгаряне на мазнините, засилване на метаболизма и балансиране на хормоните.

Въпреки че е много полезен, медът не може да се използва като единствен хранителен източник, а само като лечебно средство, в комбинация с други храни. Може да го приемат с лимони, с ядки, разтворен в чай. Не е подходящ за нагряване на високи температури, защото при температура от над 150 градуса губи всички свои качества.

Прочети също за какво е полезен меда и какво е манов мед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
Общо гласували: 3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати