Колко време се издържа без храна?

Колко време се издържа без храна?

Приемът на храна и вода, както и дишането са жизненоважни процеси в човешкото тяло. Без храна и вода човек не би могъл да оцелее. Но има ли лимити човешкото тяло и колко дълго време може да издържи, без да приема храна? Разбира се, че има лимит и нито едно човешко същество не може да издържи без да се храни.

Повечето специалисти са на мнение, че човек може да издържи около 40 дни без храна, след което настъпва смъртта. Смъртта идва в резултат на глада, когато организмът спира да приема жизненонеобходимите въглехидрати, белтъци и мазнини.

Според някои специалисти, ако човек има достатъчно голям излишък от мазнини, може да издържи без храна дори до 70 дни. Други смятат, че при нормален прием на вода и различни витамини, човек може да издържи и до 1 година, но това не е доказано.

Експеримент за това колко време може да издържи човек без храна са много опасни, защото е възможно при някои хора изтощението на тялото да настъпи по-бързо. По отношение на водата нещата стоят много по-различно.

Човек не би могъл да издържи без прием на вода повече от 6-7 дни. Най-известният случай в историята на човек, издържал без храна, е на ирландеца Киран Дохърти, който гладува 73 дни през 1981 година, но след това умира.

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати