Златното време за идеално сварени яйца е 8 минути, след като е завряла водата.
Но има още няколко неща, които всички трябва да знаем, когато варим яйцата. За добре сварени яйца следвайте тези няколко рецепти.
• Най-добре е яйцата да са на стайна температура, когато ги използвате за варене. Когато ги варите извадени направо от хладилника, рискувате тяхното пукване по време на термичната обработка;
• Водата трябва да е толкова, колкото да покрие яйцата. В тази вода ви съветваме да добавите оцет или сол, за да се сварят безпроблемно и да се белят лесно;
• Пуснете яйцата във водата,след като тя е вече завряла;
• За да обелите лесно вече сварените ви яйца, шокирайте ги със студена вода.
Пробвайте тези съвети при варене на яйца и сами ще се убедите колко е лесно всъщност.
Важно
Хапвайте поне 1 варено яйце ежедневно (както вие, така и вашите деца). Те са с високо съдържание на цинк, витамини от група В и омега-3 мастни киселини. Това ги прави идеалната храна за мозъка и костите, а поради ниската им калоричност спомагат за достигането на по-тънка талия.
С варени яйца можете да си направите великденски яйца, пълнени яйца или вкусна яйчена салата.
Коментари