Колко време се пекат макарони на фурна?

Колко време се пекат макарони на фурна?
Снимка: gotvach.bg

Макарони на фурна със сос или без сос, с кашкавал или не - всички ги обичаме. Приготвят се лесно и винаги се получават. Има само две прости правила, които трябва да следваме при приготвянето им, за да получим хубави, вкусни и перфектно сварени макарони.

Задължително, преди да пъхнем макароните в тавата и да ги запратим във фурната да се пекат, трябва те да бъдат сварени. Обикновено се варят в подсолена и вряща вода за период от 5 до 7 минути. Ако пропуснем тази стъпка от термичната обработка, макароните ще бъдат сухи, твърди и трудно ядливи, особено тези, които са останали на повърхността в тавата.

След като бъдат сварени макароните, се отцеждат и вече могат да бъдат сложени в съда, в който ще печем и чак след това ги слагаме във фурната.

Повечето домакини предпочитат готови заливки или тези, които могат да се направят от две съставки в домашни условия - например прясно мляко и яйца, но това в крайна сметка опира до вашия вкус.

Също така могат да се добавят и други съставки към макароните на фурна - например колбас или месо.

Времето за печене на макароните е между 15 и 25 минути в зависимост от мощността на вашата фурна /на около 180 градуса/.

Винаги можете да добавите и да запечете с кашкавал или сирене.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати