Gotvach.bg»Съвети»Как и колко време се вари лапад?

Как и колко време се вари лапад?

Rayna_xcxRayna_xcx
Иноватор
26863
Как и колко време се вари лапад?

Лападът е много полезен и широко разпространен на пазара в България. През пролетта лесно може да се открие навсякъде.

В България има няколко вида лапад, който се предлага на пазара, като най-често срещаните са три - лионски, широколистен и обикновен.

Има безброй много варианти за приготвяне на лапад, рецептите са безброй, защото зеленчукът предлага много възможности за приготвяне, но има важна стъпка от процеса на готвене при него, която всъщност е самото варене.

Варене в кавички, защото лападът всъщност има нужда да бъде попарен във вряща вода, а не варен всъщност.

Тази стъпка изисква той да бъде почистен, измит добре и самостоятелно или в комбинация със спанак или коприва може да бъде попарен във вряща вода за не повече от 2 до 4 минути.

След което бульонът, получил се от така да се каже варенето, може да бъде използван също на по-късен етап от приготвяне на ястията ви.

След като се попари лападът съответно, отново следват няколко стъпки в зависимост от вида на рецептата, която приготвяме.

Ако лападът се вари продължително време, той губи ценни вещества, които всъщност след попарване се запазват.

Експериментирайте с рецепти, включващи този вид зеленчук, и не забравяйте да споделите резултата си от тях с екипа на gotvach.bg :)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати