Колко време се вари целина?

Колко време се вари целина?
Снимка: gotvach.bg

Целината е познат зеленчук още от Древността, известен с ползите си. Целината позволява да бъде използвана като подправка, съставка при приготвянето на различни салати, основна съставка на супи и много, много други.

Целината може да се консумира както прясна, така и варена, а също така може да бъде изсушена и да се използва като подправка през зимата, когато няма такова разнообразие от зеленчуци на пазара.

Когато ви се наложи да сварите целина, трябва на първо място да почистите добре корените и стъблата на зеленчука и да ги сложите в подсолена вода.

Времето за варене на целина е различно. Ако разполагате с по-стар корен, ще са ви необходими около 30 минути. Ако коренът е свеж и тъкмо пораснал, времето за варене би се равнявало на не повече от 15 минути, на умерен огън.

Избягвайте да варите зеленчуците на прекомерно силен огън, защото така бързо се скапват, а след като омекнат прекалено.

Експериментирайте и споделяйте резултатите си с нас в gotvach.bg.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати