Маслините са сред най-вкусните и полезни плодове, които носят неизброими ползи за здравето. Ежедневната консумация на маслини доставя на организма ни мононенаситени мастни киселини омега-6 и омега-9.
Няколко маслини дневно ще ви заредят с необходимата порция от витамин А, витамин В и витамин D.
Но понякота маслините, които сме си купили от магазина, за твърде солени за нашия вкус. Това не е причина да се вайкате или да ги изхвърлите, защото обезсоляването на маслини е съвсем лесна работа.
Тайната на качественото обезсоляване на маслините се крие в предварителното им надупчване с игла или вилица. След това ги поставете в подходящ съд и ги залейте с вряла вода. Оставете ги да престоят цяла нощ във водата и на сутринта ги опитайте.
В случай, че маслините не са достатъчно обезсолени, може да повторите процедурата.
След обезсоляването на маслините, може да ги съхранявате в хладилник в буркан, залети със зехтин. По желание може да добавите подправки на вкус или да си приготвите с тях пилешки гърди с доматен сос и маслини.
Коментари