Свинските уши могат да бъдат много вкусен деликатес, когато знаем как да ги приготвим. Независимо дали като мезе или в друга гозба, свинските уши са продукт, който не бива да се подценява.
Как да приготвим свински уши?
Всичко започва с хубавото им почистване и направата на бульон, в който се варят свинските уши. Можете да го приготвите с чесън, лук, моркови, вино също така, а и с някоя тайна любима съставка.
В този бульон се пускат добре почистените ушички и се слагат на умерен огън, а не силен. Колко време се варят свинските уши? Обикновено са нужни не повече от два часа. Понякога са готови дори след час. Така че трябва да наблюдавате процеса и да пробвате месото с вилица.
След като сме стигнали до тук, слагаме свинските уши в хладилник, за да се охладят. И след това можем да ги нарежем на по-малки парчета и да ги приготвим според нуждите на съответната рецепта.
Експериментирайте и споделяйте рецептите си с екипа на gotvach.bg.