Gotvach.bg»Съвети»Как се мариноват пуешки гърди

Как се мариноват пуешки гърди

Rayna_xcxRayna_xcx
Иноватор
26863
Как се мариноват пуешки гърди

Пуешките гърди са много сочно и вкусно месо, което лесно се приготвя, понеже е крехко. Ако разбира се рецептата, която сме избрали за трапезата си днес включва пуешки гърди и печене, месото е добре да бъде мариновано.

За приготвянето на месото чрез мариноване трябва да приготвим подходяща марината за целта. В сайта ни можете да намерите подходяща такава според вида на ястието, според вида на гарнитурата, която ще приготвяте за месото също.

Важното обаче при мариноването на пуешки гърди е, че след като приготвите маринатата, трябва да потопите месото с нея и да го оставите да кисне в тази марината поне два часа.

Така то ще има възможността да поеме добре всички вкусове, аромати, подправки и течност, за да може, когато пристъпите към неговото изпичане, да се получи едно вкусно и хубаво печено пуешко, което ще зарадва вас и вашето семейство.

Пуешкото месо е сухо по принцип, точно затова то се нуждаете от тази стъпка от процеса на готвене.

Подходящи маринати за овкусяване на пуешко са тези, които включват съставки като балсамов оцет, зехтин, червен и черен пипер.

Гаранция за вкусно и добре приготвено ястие с пуешко винаги е самата подготовка на месата.

Не забравяйте да споделите с нас вашата рецепта и любима марината за приготвянето на пуешките гърди.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати