Gotvach.bg»Съвети»Как се приготвя чеснов сос?

Как се приготвя чеснов сос?

редакция:
MarianeMariane
Джедай
254955
Как се приготвя чеснов сос?

Чесновият сос е чудесно допълнение към пържените картофки, той е пръв приятел на пицата и на домашно приготвените дюнери. Чесновият сос може да се съчетае чудесно със зелена салата или пържени кюфтета.

Добрата новина за начинаещите готвачи е, че той се приготвя изключително лесно и за него не се изискват никакви кулинарни умения. За приготвянето на базов чеснов сос ви трябват само кисело мляко (1 кофичка), майонеза (1 опаковка), чесън (2-3 скилидки), сол и няколко капки лимонов сок.

Киселото мляко се обърква внимателно с майонезата. Добавят се пресованите скилидки чесън, сол на вкус и лимонов сок. Продуктите се объркват и се оставят за около час, за да се усвоят вкусовете и ароматите на съставките.

По желание към соса може да добавите настъргано сирене, ситно нарязан пресен копър, щипка две черен пипер или дори синьо сирене.

Чесновият сос може да съхранява няколко дни в хладилник, но трябва да имате предвид, че вкусът и ароматът му се засилват с времето, прекарано в хладилника.

Виж също кои са класическите сосове за риба, кои сосове са подходящи за кюфтета и научи как се прави грейви сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 2
50
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен