Съществуват много видове равиоли с различни пълнежи, различна форма и големина, но времето за варене на равиолите зависи от това дали са пресни, замразени или изсушени.
И в трите случая започвате първо със загряването на водата. Вземете голяма тенджера и налейте две трети от нея с вода.
Препоръчвам ви да подсолите водата, преди да заври. Ако водата е гореща и добавите сол преди пастата, солта ще намали градусите на водата и равиолите ще се киснат първите една-две минути.
Когато видите, че водата е кипяща, добавете толкова равиоли, колкото мислите, че ще са достатъчни за обема на тенджерата, за да не се сплескат. Препоръчвам ви не повече от 5-6.
Ако са по-едри може и 4. Ако равиолите са пресни или замразени, не ви трябва часовник, когато изплуват на повърхността означава, че са готови. Ако равиолите са сухи, достатъчно е да следвате указанията на опаковката.
Изваждайте сварените равиоли с повишено внимание използвайки решетъчна лъжица.
Равиолите са много деликатни и лесно може да се наруши цялостна им.
Коментари