В традиционната българска кухня има десетки рецепти за супи и кулинарите ще ви кажат, че повечето от тях са със застройка. Застройката придава на супата приятен завършен вид, уплътнява вкуса и е в състояние да прикрие някои дребни недостатъци на супата, като твърде много бульон, некачествени продукти и др.
Въпреки че за най-разпространена и безопасна застройка у нас продължава да се счита варената застройка, непременно трябва да опитате супа пиле със сметана.
Застройката със сметана или застройката със сметана и яйчени жълтъци придава плътност и аромат на супата, които прясното мляко не е в състояние да даде.
Приготвянето на тази застройка е изключително лесно. Около ½ ч.ч. сметана се разбърква с 1-2 жълтъка, след което се темперира в бульон и се използва за застройка на цялата супа.
Ако нямате под ръка течна сметана, за да приготвите тази застройка, може да уплътните супата и със заквасена сметана. Посто сложете по 1 с.л. сметана във всяка порция преди поднасяне.
Още рецепти за ястия със сметана, супи със сметана и сочни десерти със сметана ще намерите на нашия сайт.
Коментари