Как се пече домашно слънчогледово семе?

Как се пече домашно слънчогледово семе?

Домашното слънчогледово семе е дар от природата. То е много ценно и качествено творение. Съдържа полезни вещества, които са важни за здравето. А незаменимия вкус на печен слънчоглед носи много радост и удоволствие при хапването.

За да приготвим правилно слънчогледово семе у дома е нужно да спазим няколко съвсем лесни правила.

Слънчогледовото семе се оронва внимателно от слънчогледовата пита. Желателно е оронването да се извърши ръчно.

След това се оставя няколко дни на стайна температура. Суровото слънчогледово семе трябва да се съхранява на сухо и проветриво място.

Избира се желаното количество за печене. Измива се добре и се поръсва със сол и брашно. Разбърква се ръчно, за да се хомогенизират всички продукти и да полепнат равномерно по семената на слънчогледа.

След като тези лесни правила се спазят се пристъпва към печене на слънчогледовото семе. Печенето се осъществява във фурна при температура около 150 градуса. Желателно е фурната да не се загрява предварително.

Поставете слънчогледовото семе в тава върху хартия за печене. Печете около 15 минути, като на всеки пет минути разбърквайте семките.

Задължително опитайте няколко семки преди да извадите от печката. Щом станат хрупкави и леко покафенели, значи са готови.

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати