Как се обезкостява цяло пиле?

Как се обезкостява цяло пиле?

Преди да се заемете с обезкостяването на цяло пиле, месото трябва да е охладено. За по-голяма сигурност може да придържате със суха кърпа пилето, да не се хлъзга.

Изберете остър нож - за предпочитане е да е къс.

Счупете крилцата при ставата и отделете долната част, издърпвайки внимателно с ръка. Ако се налага, може да си помагате с ножа.

Поставете птицата в легнало по гръб положение.

Внимателно разтворете отвора към шията. Сега трябва да отстраните костта на ключиците.Трябва да осетите с ножа съединението на фенера и крилцата и да подрежете сухожилията.

С два къси разреза по протежението освободете гръдната кост. Срежете хрущяла, който държи фенера и месото. Внимателно вкарайте пръсти в птицата, за да изтеглите костта.

Направете разрез от едната страна на пилето между раменната става и гърба. Освободете гръбната кост, плъзгайки внимателно пръсти. Може да използвате ножа, но бъдете внимателни да не накълцате месото.

След това отстранете кожата от гърдите. Преминете към крилцата. Плъзгайте внимателно ножа около костите, като се стараете да използвате само върха.

Срежете кожата на пилешките бутчета, за да се освободят долните кости. Внимателно отделете месото от бутчетата от самите кости, като издърпвате и плъзгате острието на ножа по костите.

Когато приключите, птицата трябва да изглежда като торбичка от месо, удобна и лесна за приготвяне на пълнено пиле с вкусна плънка.

Рейтинг

4.5
Общо 2 гласували
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати