Как се чупи кокосов орех?

Как се чупи кокосов орех?

Кокосовият орех е плода на тропическата палма, който е изключително вкусен и полезен. Под самата обвивка на ореха има тънка кафява черупка, която обаче е с много висока твърдост. За да достигнем до вкусната кокосова вода и кокосова вътрешност, ние трябва да се справим с твърдата обвивка. Но как да счупим кокосовият орех правилно?

Първо ударете няколко пъти по най-широката част на кокосовия орех с обратната страна на сатър или тежък нож, като постоянно въртите ореха. Внимавайте, за да не се нараните. След това пробийте ядката, отделете я от черупката с нож и я извадете – най-добре на по-големи парчета, за да можете след това по-лесно да настържете вътрешността.

Друг вариант е да пробиете т.нар. очички – трите по-тъмни кръга на кокосовия орех и да изцедете кокосовата вода. След това счупете ореха и настържете месото. Кокосовата вода е хубаво да се изпие веднага, защото срокът ѝ на годност е малък. Чупенето на кокосовия орех не е трудна задача, единствено трябва да се пазите от порязване.

Можете да го счупите и с чук, но тогава трябва да държите ореха с ръка. Удряйте леко, но упорито, докато не започнат да се появяват пукнатини. Правилно счупеният кокосов орех трябва да запази вътре млякото си.

Рейтинг

4.5
Общо 2 гласували
5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати