Кое е свинското месо за шишчета
gotvach.bg»Съвети»Кое е свинското месо за шишчета

Кое е свинското месо за шишчета

Кое е свинското месо за шишчета

Хммм, кой не обича да си похапва вкусни шишчета?

Подходящи са за бърза вечеря, за посрещане на гости или събиране на голяма компания на пикник и барбекю.

Свинските шишчета са едни от най-предпочитаните. Но знаете ли кое е най-подходящото месо за шишчета?

Като правило свинския шиш се прави от прясно, охладено месо, което се нарязва на средно големи парчета. Такова месо бързо поема маринатата, става много ароматно, нежно и меко.

Когато избирате месо за барбекю, трябва да обърнете внимание на неговата възраст. Когато е възможно, трябва да се избира младо месо.

Най-вкусното и сочно барбекю се счита, направено от свински врат или месото около кокалите на животното, не бива да е прекалено мазно, но не и сухо. Добре е мазнината по него да бъде разпределена равномерно.

Ако сте избрали месо протежение на гръбначния стълб, добре би било да изрежете малко от мазнините от него.

Ако имате възможност, не избирайте замразеното месо за шишчета. Хубаво е месото да е прясно на 1-2 дни и за предпочитане от младо животно.

И не забравяйте, че прясното месо е лесно да се различи: натиснатата с пръст трапчинка бързо се изравнява.

Като марината можете да използвате всякакви продукти: млечни, с доматен сок лимонов сок, вино или бира.

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати