Gotvach.bg»Съвети»Как да премахнем горчивината на лука?

Как да премахнем горчивината на лука?

ХрисНХрисН
Чирак
37
Как да премахнем горчивината на лука?
Освежител против неприятни миризми за хладилник
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Освежител против неприятни миризми за хладилник
8.90 лв.

Лукът е полезен продукт, но който, заради своя специфичен вкус, не се харесва от всички.

Консумацията му е силно желателна, още повече сега в сезона на настинките и грипове. Той е ценен източник на много витамини и минерали.

Какво трябва да се направи, за да се премахне горчивината от лука, като същевременно се запази ползата от него?

Един трик на домакините в борбата с горчивия лук е поставянето на обеления зеленчук в купа с вряла вода. Това ще помогне за омекотяване на вкуса на лука.

Ако този метод не ви устройва, опитайте следното за премахване на горчивината на лука:

Пържене - Обеления и накълцани лук се запържва в малко олио, след което се използва в различни салати и други ястия с лук.

Накисване в сол - В един литър студена вода добавете 1 с.л. сол и поставете нарязания лук там за около 20 минути.

Мариноване - В една чаша оцет добавете по половин супена лъжица захар, сол и слънчогледово олио. Нарязаният лук се залива с тази смес и се държи около половин час преди консумацията му.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен